Zadarska

Bikers friendly - Zadarska županija

Starigrad Paklenica je specifično mjesto na jadranskoj obali zahvaljujući svom geografskom položaju, u podnožju moćnog i gordog Velebita i na obalama Jadranskog mora koje oplahuje starigradske plaže. Mjesto je to na kojem se miješaju mirisi mora sa mirisima planine. Mjesto prepuno sadržaja, pješačkih i biciklističkih staza, penjačkih litica, nacionlanog parka, prekrasnih plaža, bogate gastronomske ponude.

Kada magistralom prašite prema Dalmaciji ili iz Dalmacije prema Kvarneru ono što najviše volite su zavoji na dijelu ceste od Starigrad Paklenice do Karlobaga. Jedan od najdužih zavoja na tom dijelu ceste nalazi se u "zloglasnom" mjestu sv. Mariji Magdaleni. Kada kažem "zloglasno" onda mislim na buru koja kada puše zatvara cestu upravo do ovoga malo mjestašca na jadranskoj magistrali.

Da bi neki objekat bio bikers friendly nije dovoljno da je vlasnik samo prijateljski raspoložen prema motoristima. Bikers friendly podrazumijeva i dodatnu uslugu prilagođenu motoristima. U slučaju smještaja za motoriste potrebno je imati sigurno mjesto za parkiranje motocikla kako oni nebi bili na ulici, pogotovo u velikim gradovima.