Znak Moto Trip Croatia - BIKERS FRIENDLY novi je način obilježavanja i isticanja Bikers Friendly mjesta s kojima dogovaramo suradnju. Ta oznaka značit će našu preporuku i moći ćete to mjesto pronaći na našoj web stranici u rubrici Bikers Frinedly. Ova oznaka će motoristima značiti da to mjesto mi preporučamo, i da ispunjava određene kriterije i zahtjeve ali i da smo mi osobno bili tu, da smo mi odradili fotografiranje itd.

Moto Trip Croatia osim što je udruga koja promovira hrvatske kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti i moto turizam u Hrvatskoj, ujedno je i internetski medij koji zastupa različite teme iz moto svijeta. Jedna od ideja bila nam je i da putem tog našeg medija predstavljamo moto klubove i moto udruge, moto evnete i sve drugo vezano za motore i motoriste. Do sada smo ostvarili neke određene kontakte s klubovima i udrugama i pomalo pripremamo materijele pa se uskoro mogu očekivati prve takve reportaže.

Od 5. do 7. svibnja u Bilicama će biti održan Adventure Moto Ride - Croatia. Susret je namijenjen svim motoristima a odabrane moto rute su većim dijelom On Road. Na nekim lokacijama dijelom se vozi po makadamskim putevima koji vode do odredišta ili vidikovca. Putevi su svi dostupni i za automobile.

Poštovani profesionalni i amaterski snimatelji i fotografi. Udruga Moto Trip Croatia poziva vas na moto spektakl MTC FELIX ARBA koji će se održati na otoku Rabu od 26. do 28. svibnja 2023. godine. S obzirom da se radi o photo meetingu na kojemu će sudjelovati veliki broj žena motoristica i da će se voziti veliki defile po otoku Rabu s nekoliko foto punktova, htjeli bismo ovaj događaj pokriti na kvalitetan način pa vas ovim putem pozivamo na suradnju.

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost predavač bio je Dražen Kasprek, fotograf, idejni začetnik, autor reportaža, portala i udruge Moto Trip Croatia

Festival znanosti je manifestacija koja se na razini cijele Hrvatske ove godine održava od 2. do 7. svibnja. Cilj je približiti znanost javnosti i motivirati mlade ljude za stjecanjem novih znanja i vještina, kao i jačanjem istraživačkog duha. Ovogodišnja tema Festivala znanost je Život.