Prošlogodišnja inicijativa web portala Moto Trip Croatia za moto vožnju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ove godine dobiva svoj nastavak. U memorijalnoj vožnji povodom Dana pobjede uz mlađe generacije sudjeluje i nekoliko hrvatskih branitelja i ratnih invalida.

Nikola će navršiti 18 godina u 11. mjesecu i od rođenja boluje od spinalne mišićne atrofije te ima manje od 7% mišićne mase u tijelu. Krajem 2019. je provedeno istraživanje u četiri zagrebačka kvarta i utvrđeno je da je čak 50% pješačkih prelaza nesavladivo ili teško savladivo osobama u kolicima.

Danas je u zadarskoj osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održano treće predavanje iz ciklusa Fotografija u geografiji. Gost predavač bio je Dražen Kasprek, fotograf, idejni začetnik, autor reportaža, portala i udruge Moto Trip Croatia

Festival znanosti je manifestacija koja se na razini cijele Hrvatske ove godine održava od 2. do 7. svibnja. Cilj je približiti znanost javnosti i motivirati mlade ljude za stjecanjem novih znanja i vještina, kao i jačanjem istraživačkog duha. Ovogodišnja tema Festivala znanost je Život.

Slučajnim susretom na netu, u čitavoj invaziji različitih sadržaja, kao prof. geografije i sociologije, privukle su me reportaže Moto Trip Croatia, pravi mali mikrokozmosi u kojima se isprepliću povijest, geografija, književnost...

Kako je došlo do toga da web portal preraste u udrugu i koja je razlika između Moto Trip Croatia i ostalih moto putopisnih stranica, blogova, portala?