gr3Kako je došlo do toga da web portal preraste u udrugu i koja je razlika između Moto Trip Croatia i ostalih moto putopisnih stranica, blogova, portala? Početkom 2021.g. pokrenuo sam ovu web stranicu na kojoj sam objavljivao reportaže sa svojih moto vožnji. Nisam želio pisati kao i većina drugih koji to rade već želim ispričati priču o nekom mjestu.

Promocija kulturnih i povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota Hrvatske

 To mora biti neka neobična priča, legenda, predaja, povijesni događaj i sl. Nema konkretnog obrasca kako nastaju takve reportaže. Neke nastanu slučajno, neke namjerno ali svima im je zajedničko da sadrže tri bitna elementa: hrvatsku kulturnu i povijesnu baštinu i da promoviraju prirodne ljepote Hrvatske.

U reportaži o velebitskim mirilima, neobičnim spomenicima sa Velebita, mogu se pronaći elementi kulturne, povijesne i prirodne baštinei to nikako nije klasični putopis. Dakle, u ovim mojim reportažama nisam bitan ja, ne snimam sebe i ne radim selfije kao što to rade drugi, već je bitna tema i sadržaj.

Prijedlozi za moto izlete

Objavljujem i prijedloge drugim motoristima za moto izlete po Hrvatskoj. Puno je skrivenih bisera po cijeloj Hrvatskoj za koje mnogi i ne znaju i na putu prema moru ili prema unutrašnjosti samo prođu pored takvih bisera. Moj cilj je da im nakon moje reportaže jedna od slijedećih vožnji bude upravo ta lokacija koju sam posjetio i opisao. Pa tako na ovim stranicama možete u rubrici Moto izleti pronaći reportažu o Majerovom vrilu, Nebeskim labirintima, Paškoj solani, Slatkovodnom akvariju, Istarskom divu Dragonji, Rapskom Kalfrontu itd.

Zašto je osnovana udruga?

S vremenom sam dobio novih ideja o projektima koje sam želio realizirati. Za 2022.g. planirao sam napraviti seriju reportaža o ženama bajkericama i uz to na četiri lokacije u Hrvatskoj odraditi zajedničko fotografiranje bajkerica iz tih regija (nešto poput milenijske fotografije). To je zahtijevan projekat koji iziskuje i određena financijska sredstva i kada sam se krenuo obraćati nekim institucijama za pomoć shvatio sam da je lakše to činiti kao pravna osoba. 

Tko može biti član udruge?

Vjerojatno se postavlja pitanje zašto bi netko uopće želio biti članom takve udruge, što s time dobiva i smeta li to njegovom možebitnom članstvu u nekom moto klubu. 

Motiv za članstvom bi trebao biti taj da je potencijalni član svjestan koliko je sve ovo zahtijevno i da svojim članstvom želi dati doprinos da cijela ova priča ide dalje. 

Članom udruge mogu postati fizičke ali i pravne osobe. Moto Trip Croatia NIJE moto udruga i moto klub i članom se može postati bez obzira na članstvo u nekom klubu. Članom udruge može postati i netko tko nema veze sa motorima i moto svijetom. 

Članom udruge postaje se ispunjavanjem pristupnice i uplatom članarine na račun udruge. Nakon toga svakom članu na njegovu kućnu adresu stiže jedna prišivka sa logom kluba, i nekoliko naljepnica, kao znak dobrodošlice. Pristupnicu zatražite na Email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Donacije i sponzorstva za udrugu

Pomoći udruzi da nastavi daljnji rad može se i donacijom sredstava. Ukoliko ste pravna osoba donirana  sredstava možete koristiti kao poreznu olakšicu.

Ukoliko vam se sviđa naš rad i želite ga podržati donacijom možete to učiniti na IBAN: HR8024020061101091760

U opis plaćanja obavezno navedite: DONACIJA

Ostale aktivnosti udruge

 DSC1935Od ostalih aktivnosti trenutno je akutalno fotografiranje moto susreta i drugih događanja. S obzirom da se bavim fotografiranjem vrlo rado ću u ime udruge doći na poziv nekog kluba koji organizira moto susret i želi kvalitetne fotografije sa svog susreta. Osim takvih fotografija koje će organizator dobiti i koje se kasnije mogu iskoristiti za plakate, kalendare i društvene mreže, o tom moto susretu napisat ću i reportažu i zajedno s fotografijama objaviti ovdje na ovoj stranici. Dakle ako se svi umrežimo i jedni drugima pomognemo svi ćemo imati koristi od toga.

 

BIKERS FRIENDLY

Bikers Friendly je još jedna aktivnost udruge a cilje prikupiti što veću bazu podataka kako bi se kroz neko vrijeme mogla pokrenuti izrada aplikacije za mobilne telefone a za sada se reportaže o bikers frinedly mjestima objavljuju na ovome portalu.