2175780.jpgPredsjednik Moto Trip Croatia Dražen Kasprek maloljetni je dragovoljac Domovinskog rata i 60% ratni vojni invalid, umirovljeni narednik HV-a odlikovan Redom hrvatskog križa a uz njega tu je još i Zlatko Ivić, HRVI iz legendarnih Crnih Mambi. Biti će to zanimljiv spoj hrvatskih branitelja motorista i mlađih generacija, za koje će ovogodišnja vožnja imati i edukativni karakter, kako iz povijesnih tema tako i iz kulturno prirodnih znamenitosti.

Ono što je posebno zanimljivo u ovoj vožnji je da ona neće završiti na trgu nekog grada već u malome banijskom selu Strašniku, teško stradalom u nedavnom potresu. Predsjednik Moto Trip Croatia u nekoliko navrata u prvim danima nakon potresa dovozio je pomoć Strašniku u kojemu ima prijatelje još od ranije, pa se obvezao da će ih posjetiti i nekom ljepšom prigodom. Upravo je to prijateljstvo bilo razlog da se vožnja završi u Strašniku a strašnićani već sada pripremaju feštu za motoriste koji im dolaze u posjetu. Datum 6. kolovoz za Strašnik ima i posebno značenje jer na taj dan selo je oslobođeno u Oluji.

 DSC0447 2Okupljanje je u petak u Starigrad Paklenici u auto kampu Padre u centru Starigrada, koji je taj dan na raspolaganju isključivo za sudionike vožnje. Svi sudionici imat će na večer zajedničku večer i druženje na pučkoj fešti u Starigradu koja se održava na samo 50-tak metara od kampa.

Vožnja kreće u subotu 6. kolovoza iz Starigrad Paklenice ispred hotela Vicko, u kojemu će za sudionike vožnje biti organiziran doručak po promotivnim cijenama, a potom preko Zrmanje, Velebita i Gračaca sve do izvora rijeke Une. Pa potom preko Korenice, Plitvica i Rastoka prema Banovini i Glini.

U vezi ovogodišnje memorijalne vožnje posebno se zahvaljujemo Zoranu Katiću vlasniku hotela Vicko iz Starigrada i njegovom sinu Marku Katiću koji aktivno i svesrdno sudjeluju u logističkim pripremama za ovu vožnju, te hrvatskom branitelju Rudolfu Katiću vlasniku ugostiteljskog objekta Lucija.

Također se zahvaljujemo i Zadarskoj nadbiskupiji i starigradskom župniku don Tomislavu Končuratu koji su također bez oklijevanja pružili svoju pomoć i podršku svim sudionicima vožnje.

Memorijalna vožnja kreće 6.8. ispred hotela Vicko u 10.00 sati a završava u Strašniku oko 20.00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na email udruge Moto Trip Croatia: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

V.M.

 

Imamo 37 gostiju i nema članova online

Broj prikaza (hitova) članaka
104897